Kabe Dünyanın Merkezi Zemzem suyunun esrarı çözülemiyor


Kabe Dünyanın Merkezi
25 Temmuz 2012 / 09:46
Suudi uzmanların araştırma sonucu: Kâbe dünyanın merkezi.








Suudi Arabistan'da yapılan araştırmalar sonucu Kâbe'nin  Dünyanın merkezi olduğu iddia edildi. Uzmanlar Kâbe'nin dört köşesinin en ufak bir sapma olmadan pusuladaki dört ana yöne denk geldiğini ifade etti.

HACER-ÜL ESVED KÂBE’NİN EN ÖNEMLİ KÖŞESİ
Umm el Kura Üniversitesi İslam Araştırmaları Merkezi Direktörü Dr. Halid Babtin, El Arabiya'ya yaptığı açıklamada, "Kâbe'nin iki ana köşesi, doğuya bakan Hacer-ül Esved köşesi ile güneye bakan Yemanî Köşesi'dir. Bu köşeler Hz. İbrahim döneminde atılan temeller üzerine inşa edildi. Irakî ve Şamî Köşeleri'ni ise Kureyşliler Kâbe'ye ekledi" dedi.

Hacer-ül Esved, Kâbe'nin en önemli köşesi. Zira hac ibadeti sırasında hacılar Kâbe'yi tavaf etmeye bu noktadan başlıyor ve tavaf bu noktada son buluyor.

CENNETTEN GELME TAŞ
Hacer-ül Esved'in cennetten gelme bir taş olduğuna inanılıyor. Hacılar mümkünse bu taşa el yüz sürmeye, mümkün olmazsa da hiç değilse taşı uzaktan görmeye çalışıyor. Hacılar daha sonra Irakî Köşesi denilen kuzey köşesinde buluşuyor.

Dr. Babtin, "Hz. Muhammed, sağ eliyle Yemanî Köşesi'ne dokunur, oradan Hacer-ül Esved'e yürür ve dua ederdi. Daha sonra Hacer-ül Esved'e dokunur ve tavafına devam ederdi" dedi.

ŞAMÎ KÖŞESİ TAVAFIN YARISI
Hacılar, hac sırasında tavafın yarısında Şamî Köşesi olarak da bilinen batı köşesine ulaşıyor. Buraya Şamî Köşesi adının verilmesinin nedeni ise o dönem Müslümanların Yakındoğu ve Mağrip Bölgesi'ndeki ülkeleri fethetme isteği... Batı köşesinin yönü tam olarak bu ülkelere işaret ediyor.

Hacer-ül Esved'de tavafı bitirmeden önce hacılar son olarak güneydeki Yemanî Köşesi'nden geçiyor. Buraya Yemanî Köşesi adı verilmesinin nedeni ise Yemen topraklarının İslam tarihine yaptığı katkı.

http://www.haber61.net/news_detail.php?id=119873 alınmıştır.




Zemzem suyunun esrarı çözülemiyor




Dünyanın en sağlıklı sularından olan zemzem suyunun esrarı çözülemiyor. 




Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) raporlarına göre dünyanın en sağlıklı sularından olan zemzem suyunun esrarı, günümüz teknolojisindeki tüm araştırmalara rağmen çözülemiyor.


Kaynağı bulunamayan suyun denizden 80 kilometre uzakta olmasına ve çevresinde başka hiçbir kuyu olmamasına rağmen yıllardır kurumaması, araştırmacıları şaşkına çeviriyor. Sadece 1.5 metre derinliğindeki kuyudan hac mevsiminde milyonlarca hacı tüm su ihtiyacını karşılarken, su seviyesinde de hiçbir azalma olmuyor.
Açlığı gidermek için içenin açlığını, susuzluğunu gidermek için içenin de susuzluğunu gideren suyun esrarı bilim adamları tarafından inceleniyor. Avrupa'da laboratuarlarda yapılan araştırmalarda, zemzem suyunun çok az kükürt içerdiği tespit edildi. Amerika'da yapılan test sonuçlarına göre ise zemzem, içinde mikroorganizma ve bakteri bulunmayan tek su olma özelliği taşıyor. WHO tarafından da zemzem, dünyanın en içilebilir ve sağlıklı sularından biri olarak açıkladı.
Fakat diğer sulara göre çok daha besleyici ve mineral barındıran suyun kaynağı ise halen araştırma konusu.






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Öğretmen şiirleri

HEM 1. Kademe okuma – yazma kursu zümre öğretmenler kurulu

Özel Eğitim Uygulama Okulları (III. Kademe) İş ve Beceri Uygulamaları dersine ait taslak öğretim programları