2023 yılı özel mtsk ve src kursu açılış başvurusu onaylananlar listesi/2023-MSÜ Sınav Sonuçları Açıklandı/Özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için afet sonrası uyum etkinlikleri kitabı /MEB, her yaş ve seviye için İngilizce dijital eğitim platformu/Milli Eğitim Uzman Yardımcısı Yarışma Sınavına Girmeye Hak Kazananlara İlişkin Duyuru/AÖO 2022-2 dönemi çevrim içi (online) sınav duyurusu/2023 Yılı MTSK ve SRC Başvuru İşlemleri

(güncel) 2023 yılı özel mtsk ve src kursu açılış başvurusu onaylananlar listesi

2023 Yılı Özel MTSK Açılış Başvurusu Onaylananlar Listesi için TIKLAYINIZ.

2023 Yılı Özel Ulaştırma Hizmetleri Meseki Eğitim ve Geliştirme Kursu (SRC) Açılış Başvurusu Onaylananlar Listesi için TIKLAYINIZ.

....................................................................

2023-MSÜ Sınav Sonuçları Açıklandı

2 Nisan 2023 tarihinde uygulanan 2023 Millî Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı’nın (2023-MSÜ) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınav sonuçlarına 27 Nisan 2023 tarihinde saat 11.00’den itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecektir.

..............................................................................
2023-MSÜ Sınav Sonuçları

2023-MSÜ Sınavı: Cevap Kâğıtları ve Aday Cevapları Erişime Açıldı

2 Nisan 2023 tarihinde uygulanan 2023 Millî Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2023-MSÜ) adaylarının cevap kâğıtlarının görüntüleri ve cevap kâğıtlarına yapmış oldukları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunmasıyla elde edilen cevapları ile soruların doğru cevapları, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 27 Nisan 2023 tarihinde saat 11.15’ten itibaren 10 gün süreyle erişime açılmıştır.

..............................................................................

Uluslararası Araştırmacı Projelerine Başvuru Duyurusu

YÖK'ten uluslararasılaşma için yeni destekler: Uluslararası Araştırmacı Projeleri

Yükseköğretim Kurulu tarafından doktora öğrencileri ve araştırmacıların dünyanın seçkin üniversitelerinde uluslararası standartlarda araştırma yapmalarını teşvik etmek amacıyla başlatılan “Uluslararası Araştırmacı Projeleri" kapsamda,

  • Araştırma görevlisi kadrosunda görev yapan doktora öğrencilerinin Fizik, Kimya, Biyoloji ve Matematik alanlarındaki tez konuları hakkında araştırma yapmak üzere yurt dışına gönderilmelerine ilişkin Temel Bilimlerde Genç Beyinler Projesi (GEP),

  • Doktora eğitimini tamamlamış araştırma görevlisi veya Dr. öğretim üyelerinin Fizik, Kimya, Biyoloji ve Matematik alanlarında doktora sonrası çalışmalar için yurt dışına gönderilmelerine ilişkin Doktora Sonrası Araştırma Projesi (DOSAP),

  • Öğretim üyelerinin yurt dışı akademik izin (Sabbatical) kapsamında 11 inci Kalkınma Planındaki öncelikli alanlarda araştırma yapmak üzere, yurt dışına gönderilmelerine ilişkin Akademik Birikim Projesine (AKAP) başvurular açılmıştır.

Başvuru yapmak isteyen araştırmacıların, 26 Nisan 2023 Çarşamba- 12 Mayıs Cuma günü saat 17.00'ye kadar https://yoksis.yok.gov.tr/ adresinden giriş yaptıktan sonra Genel İşlemler à YÖK Bursları ve Destekleri menüsünden başvuru yapması gerekmektedir.

Sistem üzerinden başvuruda bulunan araştırmacıların sisteme yüklemiş oldukları evrakları (çalışma raporu ve kabul mektubu) ilgili üniversitenin değerlendirmesi, gerekli şartları taşıdığına karar verilen başvuruları YÖKSİS üzerinden 15 Mayıs- 26 Mayıs 2023 tarihleri arasında onaylaması,

Üniversitenin onayladığı başvurular için alacağı senato veya üniversite yönetim kurulu kararını rektörlük üst yazısı ekinde 9 Haziran 2023 tarihine kadar Başkanlığımıza iletmesi gerekmektedir.

Söz konusu programların Usul ve Esaslar'ı için tıklayınız.

..............................................................................

2023-YKS: Hatalı/Eksik Sınav Ücreti İşlemi Yapan Adaylar Hakkında

6 Şubat 2023 tarihli depremlerde afet bölgesi ilan edilen, kılavuzda belirtilen il/ilçelerde ikamet eden ve 2023-YKS başvuru/geç başvuru sürelerinde bilgilerini sisteme kaydeden ancak başvurusunu tamamlayamayan adaylara başvurularını tamamlama imkânı verilmiştir. Bu adaylardan sınava girmek isteyenler, 26 Nisan 2023 saat 11.00’den, 27 Nisan 2023 saat 23.59’a kadar https://ais.osym.gov.tr adresinde ‘depremde afet bölgesinde ikamet ettiğini’ belirten seçeneği işaretleyerek başvurularını tamamlayabileceklerdir.

Ayrıca, 2023-YKS başvuru/geç başvuru sürelerinde başvuru bilgilerini sisteme kaydeden ancak sınav ücreti ödeyemeyen adaylara da başvurularını tamamlama imkânı tanınmıştır. Bu kapsamda olup sınava girmek isteyen adaylar, 26 Nisan 2023 tarihinde saat 11.00’den 27 Nisan 2023 tarihi saat 23.59’a kadar https://odeme.osym.gov.tr adresinden sınav ücretini ödeyerek başvurularını tamamlayabileceklerdir.

..............................................................................


ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI

SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI

Adaylar, başvurularını e-Devlet’te yer alan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ile Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden 20.04.2023 - 04.05.2023 tarihleri arasında gerçekleştirecek olup istenilen belgelerin sisteme yüklenmesi gerekmektedir. Posta yoluyla veya şahsen yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.


Başvuru Şartları ve Genel Bilgiler

..............................................................................

MEB, her yaş ve seviye için İngilizce dijital eğitim platformu "diyalekt"i geliştirdi

Millî Eğitim Bakanlığınca her yaş ve seviyedeki kullanıcıların İngilizce öğrenme süreçlerini eğlenceli bir şekilde kolaylaştırmak için seçkin dil uzmanları tarafından tasarlanan "Diyalekt" adlı İngilizce dijital eğitim platformu geliştirildi.


Uygulamaya ulaşmak için:

Bilgisayarlar için tıklayınız.

Android cihazlar için tıklayınız.

IOS cihazlar için tıklayınız.

Haberin devamı

..............................................................................

Milli Eğitim Uzman Yardımcısı Yarışma Sınavına Girmeye Hak Kazananlara İlişkin Duyuru

Millî Eğitim Uzman Yardımcılığı Yarışma Sınavı 24 Nisan - 5 Mayıs 2023 tarihleri arasında Millî Eğitim Bakanlığı Atatürk Bulvarı No:98 Bakanlıklar-Çankaya/ANKARA adresinde yapılacaktır.

Adayların sözlü sınava gelirken, Fotoğraflı nüfus cüzdanı veya fotoğraflı T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış fotoğraflı pasaportlarını veya İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen ve yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar geçerli olan "fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu" veya "fotoğraflı, barkodlu-karekodlu" Geçici Kimlik Belgesini yanlarında bulundurmaları zorunludur.

Yarışma sınavına katılmaya hak kazanan adaylar ve sınav tarihleri için tıklayınız.

..............................................................................

Özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için afet sonrası uyum etkinlikleri kitabı yayımlandı

"Özel Eğitim İhtiyacı Olan Öğrenciler İçin Afet Sonrası Uyum Etkinlikler Kitabı";

Birinci kısma (1-85. sayfa) ulaşmak için tıklayınız.

İkinci kısma (86-168. sayfa) ulaşmak için tıklayınız.

..............................................................................

Sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav sonuçları açıklandı

Millî Eğitim Bakanlığınca 45 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin başvuru yapan adayların sözlü sınav sonuçları açıklandı.

 

Adaylar, sözlü sınav sonuçlarını e- Devlet Kapısı üzerinden öğrenebilecek. 

Adayların atama tercihleri, 2-6 Mayıs'ta alınacak ve atama sonuçları ise 8 Mayıs' ta duyurulacak. 

Öğretmenler, 1 Eylül'den itibaren okullarında görevlerine başlayacak.  

..............................................................................

"bir millet iki devlet: türkiye - azerbaycan kardeşliği" temalı azerbaycan gezisi ödüllü resim ve kompozisyon yarışması

MEB Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü ile Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği iş birliğinde "Bir Millet İki Devlet: Türkiye - Azerbaycan Kardeşliği" temalı resim ve kompozisyon yarışması düzenlenecektir.

Gönüllülük esasına bağlı ve ücretsiz olarak düzenlenen yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerimiz öğrenim gördükleri okul müdürlüklerine başvurabilir.

 

Yarışma sonucunda dereceye giren toplam 18 öğrencimiz 2023 Yılı Haziran ayının ilk haftasında Azerbaycan gezisi ile ödüllendirilecektir.

 

Şartname için tıklayınız.

Afiş için tıklayınız. (JPEG)

Afiş için tıklayınız. (PDF)

............................................................................................................................................................


Meb, lgs-yks sürecindeki öğrencilerin kariyer uyumu ve olgunluğuna yönelik rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerine başladı

Millî Eğitim Bakanlığı, 8 ve 12. sınıflarda öğrenim görmekte olan ve depremden etkilenen öğrencilere LGS ve YKS sürecinde destek olmaya devam ediyor. Bu amaçla, öğrencilerin LGS ve YKS'ye ilişkin kariyer uyumu ve olgunluğuna yönelik rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri uygulama esaslarına bağlı olarak çalışma takvimi başlatıldı. 

Tüm illerde uygulanacak çalışmalara göre, eylem planında kullanılacak dokümanlara http://orgm.meb.gov.tr/www/meb-ozellikle-lgs-ve-yksye-hazirlanan-ogrenciler-icin-sinif-rehberlik-programlarini-destekleyici-ve-kariyer-danismanligi-el-kitaplari-hazirladi/icerik/2321 adresinden ulaşılabilecek. Devamı için

............................................................................................................................................................



KPSS-2023/5: Sağlık Bakanlığının Sözleşmeli Sağlık Personeli Pozisyonlarına Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

28 Mart-3 Nisan 2023 tarihleri arasında tercihleri alınan KPSS-2023/5 Sağlık Bakanlığının sözleşmeli sağlık personeli pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 11 Nisan 2023 tarihinde saat 16.00'dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle erişebilecektir.

KPSS-2023/5 Yerleştirme Sonuçları
KPSS-2023/5 Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler


2023 Yılı MTSK ve SRC Başvuru İşlemleri

2023 yılı MTSK ve SRC başvuru işlemleri, kontenjanlar ve başvuru takvimi belli olmuştur.

2022 yılı MTSK ve SRC kurum açma başvuru işlemleri, kontenjanlar ve takvimine aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz. 

 


............................................................................................................................................................


Halk eğitimi merkezi müdürlüklerinin ve sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezî sınava başvuru yapacak açık öğretim ortaokulu öğrencilerinin dikkatine

Açık Öğretim Ortaokulu öğrencilerinin Merkezî Sınav başvurusu, örgün ortaöğretim kurumuna kayıt olma şartını taşımak ve öğrenim gördüğü okulun 8'inci sınıfında devam ediyor olmak şartıyla, Bakanlık tarafından yapılacaktır. Öğrencilerin, Sınava katılması isteğe bağlı olup sınava katılma zorunluluğu bulunmayacaktır. BU KAPSAMDA AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİNİN LİSTESİ EKTEDİR.

Başvuru kılavuzunun 2.maddesi 2. Bendi kapsamındaki Açık Öğretim Ortaokulu öğrencileri 14 Nisan 2023 tarihi mesai bitimine kadar isimlerini kontrol ederek, ekli listede sınav başvurusu olmayan öğrencilerin, Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi (MEBİM) 4440632 üzerinden Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğüne başvurabilirler.

Ayrıca öğrenci dosyasının bulunduğu Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri 13 Nisan 2023 tarihine kadar sınava katılmak isteyen öğrencilerin başvuru kılavuzunun 4.maddesinde yer alan işlemleri gözden geçirerek, 4.maddenin 2. bendinde yer alan kurala göre öğrencinin fotoğrafı yoksa yüklenmesi, güncel olmayan fotoğrafların ise güncellenmesi 

·         4.9. İşitme yetersizliği, zihinsel yetersizliği veya otizm spektrum bozukluğu olan öğrencilerden, Yabancı Dil dersinin testinden muaf olmak isteyenlerin bilgilerini MEBBİS-RAM modülüne işlenmesi için ilgili RAM'a gönderilmesi,

·        4.10. Okulda kayıtlı olan öğrencilerden evde veya hastanede eğitim hizmeti alan öğrencilerin velisi/vasisi ile irtibata geçerek öğrencinin sınava girmek istediği adres bilgisini aldıktan sonra ilgili RAM'a bildirmeleri gerekmektedir.



Öğrenci listesi için TIKLAYINIZ

............................................................................................................................................................


2022-2 dönemi çevrim içi (online) sınav duyurusu

Açık Öğretim Ortaokulu 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı 2. Dönem sınavları 24 Nisan 2023 tarihi saat 09.30 ile 30 Nisan 2023 tarihi saat 23.59 arasında çevrim içi (online) olarak yapılacaktır.

Ceza infaz kurumlarında bulunan öğrenciler; Ceza infaz kurumlarında bulunan tutuklu/hükümlü öğrencilerin 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı 2. Dönem Sınavları 8 Nisan 2023 tarihi saat 09.30 ile 30 Nisan 2023 tarihi saat 23.59 arasında çevrim içi (online) olarak yapılacaktır.

Sınav uygulama esasları için tıklayınız.

Sınav videosunu izlemek için tıklayınız. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Öğretmen şiirleri

HEM 1. Kademe okuma – yazma kursu zümre öğretmenler kurulu

Özel Eğitim Uygulama Okulları (III. Kademe) İş ve Beceri Uygulamaları dersine ait taslak öğretim programları